Brillenglazen

Brillenglazen verschillen. Een leesbril heeft andere glazen dan een gewone bril voor veraf. Ook kun je kiezen voor dunnere brillenglazen (hogere brekingsindex), coatings zoals anti-reflectie en gekleurde glazen. Naast het modische aspect zijn er ook nog wat andere voordelen en zaken waar u op moet letten bij de keuze van brillenglazen.

Type bril

In de basis zijn er drie soorten brillenglazen:

  1.  Bijziend, zeg maar de gewone bril voor veraf. U ziet van dichtbij prima maar van veraf is het onscherp. U bent bijziend. Deze type glazen worden meestal gebruikt voor sporten, rijden en andere buiten activiteiten.
  2. Verziend, ofwel de leesbril. U heeft moeite heeft met het lezen van kleine lettertjes, maar kunt beelden in de verte goed zien. Dan bent u verziend en heeft u een leesbril nodig.
  3. Bijziend en verziend, dan heeft u een varifocale bril nodig.

Brekingsindex brillenglazen

Na de keuze van de type dus leesbril, verziend of varifocaal kiest u de brekingsindex. Hoe hoger de brekingsindex hoe dunner en lichter het glas. Als u een dioptrie van +2/-2 of hoger heeft, krijgt u beter zicht en een mooier resultaat met een hogere brekingindex.

Coating brillenglazen

Brillenglazen zijn vaak voorzien van een coating. Zo’n coating is een beschermingslaag voor bijvoorbeeld krassen en schittering (ontspiegeling/anti-reflecterend).

Kleur glazen

Ook kun je kiezen voor voor meekleurende glazen. Naast het estetische aspect is het ook functioneel. Zo is er met bruine brillenglazen een beter contrast tussen kleuren wat handig is bij sporten als tennis.

U weet nu hoe u een brillenmontuur kiest en waar u op moet letten bij het selecteren van brillenglazen. Lees nu verder welke gegevens u nodig heeft om uw bril online te bestellen.